Lapissa kaikki kukkii nopeasti,
maa, ruoho, ohra, vaivaiskoivutkin.
Tuot' olen aatellut ma useasti,
kun katson kansan tämän vaiheisiin

1724779.jpg

 

1724782.jpg

Nämä upeta maisemat on kuvattu Utsjoki-Karigasniemi reitiltä. Alhaalla virtaa Teno ja tuntureilla oli vielä lunta.

Lähdettiin matkaan keskiviikko aamuna kello 04:30 suuntana Inari. Epäuskoisena katsoin Lyyliä lähtöaamuna kun huomasin että juoksuthan ne oli yöllä neidille alkaneet. No housut matkaan ja koko poppoo auton kyytiin. Ensimmäiset porot nähtiin Saariselän huipulla jossa kahviteltiin. Koirat ei tahtonut ymmärtää että mitäs ne nämä sorkkaeläimet on :)

1724794.jpg

näin juoksivat porot kun Tiitu antoi beaglemaisen ääninäytteen!

Ensimmäinen yö oltiin Inarissa mökkikylässä. Muuten yö meni hyvin mutta Tiitu ukisi jos vähänkin jossain rasahti tai kuului puhetta. Aamulla jatkettiin sitten matkaa ja lähdettiin kohti Utsjokea. Ajettiin siitä sitten maisemia ihaillen Tenojoki vartta kohti Karigasniemeä. Yöksi ajettiin Muonioon nukkumaan. Koirat saivat olla pakun takakontissa vapaana, söivät possunkorvia ja nukkuivat. Osaavat kyllä matkustaa tosi hienosti. Muoniossa Matti kalasteli ja me lämmitettiin saunaa. Kylvettiin ja ihailtiin vieressä virtaavaa Tornionjokea. Kalasaalista ei tullut tällä kertaa :(

1724825.jpg

Kaunispään huipulla kaksi kaunispäätä ;)

Tarkoitus oli jäädä vielä kolmanneksi yöksi, mutta päätettiin sitten ajaa kotiin yöksi kun peräpää (Lyylin)  alkoi jo näyttää sille ettei viitsitty mökkeillä enää!

Maisemat olivat aivan upeat vaikka kilometrejä kertyikin huimasti, mutta meidän mielestä Lapin kauneimmat maisemat alkaa vasta Inarin yläpuolelta ja kyllä kannatti ajaa kauas.

Oi, oppi ottakaatte joutsenista!
Ne lähtee syksyin, palaa keväisin.
On meidän rannoillamme rauhallista
ja turvaisa on rinne tunturin
.