Olen nyt aloittanut uudessä työssä päiväkodin siivooja-keittiötätinä. Ensimmäinen viikko takana ja homma ihan ok. Heti siivousalan lehteä selaillessa pisti silmään juttu joka sopii kyllä varmasti joka ainoaan koiraperheeseen ainakin meille kuin nyrkki ohtaa ;) ...

Karvoja kananmunan sisälläkin? kotisiivouksen kiroukset

Rakas lemmikkini!

Olet ihana. Iloinen hännänheilutuksesi saa auringon paistamaan pilvisenäkin päivänä. Otat aina hyväntuulisena vastaan välillä kärtyisänkin isäntäväkesi. Et tuomitse, vaikka ärjyn sinulle lähes turhasta. Olet kuntoni salaisuus, saat minut liikkeelle jopa  koiranilmalla. Lempeä katseesi saa sydämeni sulamaan ja harmit haihtuvat.

Mutta, mutta...Miksi sinun pitää sotkea kirotulla karvallasi kaikki paikat?!!

Aivan, eihän karvanlähtö ole kuin kaksi kertaa vuodessa, eikä se edes kestä kerrallaan paljon puolta vuotta kauempaa. Eihän se ole aika eikä mikään. Koiran iässä sellaiset nelisen vuotta.

Silti: olisiko sinun , lemmikkini, syytä mennä itseesi ja vähentää turkinvaihtokertoja? Ei tässä muutkaan puolen vuoden välein turkkeja hanki. Hyvä, jos yhtään kertaa koko elämässään. Sitä paitsi, vaihdat karvapeitettä mustasta mustaan. Vosin ystävällisesti todeta, mahtaako siinä olla paljoakaan järkeä? Jos ryhdyt noinkin mittavaan puuhasteluun, kuin koko turkin vaihtoon, miksi et yksin tein vaihtaisi kuosia? Kenties raidallinen, viirullinen tai täplikäs tänä keväänä? Entä jos vaihtaisit kokonaan väriä? Repäise kunnolla! Valkoinen saattaisi olla kesällä mukavampikin, viileämpi. Entäs ruskea väri? Se sopisi tummiin silmiisi erinomaisesti. Enhän minäkään osta kaupasta joka vuosi täsmälleen samanlaista takkia.

Kuulepas lemmikkini:Otan nyt imurin esiin ja alan siivota. Osa karramassasta on tosin takertunut lapsen sukanpohjiin ja miehen valkoisiin työhousuihin, mikä helpottaa minun työsarkaani huomattavasti. Imurinpussin joudun vaihtamaan kolme kertaa päivässä, mutta ei se mitään. Mitäpä en tekisi oman, perheeni ja sinun, lemmikkini, mielenrauhan puolesta.

Olen lukenut jostain, että joku käsityöihminen on huovuttanut koirankarvoista rukkaset. Olisiko siinä ratkaisu karvojen uusiokäyttöön? Kaikkiin lemmikitalouksiin hankitaan rukki ja iltapuhteena syntyy lämpimät talvivarusteet koko perheelle ja kenties sukulaisillekin.

No niin, lemmikkini, olen suorittanut päivän ensimmäisen imuroinnin. Voi,voi mikä sinua nyt niin alkoi kutittaa? Ai kiva, rapsuttele vaan, lattialle jäikin mukavankokoinen karvapallo. Ehkä aloitan keräilyn heti ja jo ensi talvena nautiskelen pakkasesta omatekemissä lämpimissä hansikkoissa.

Kiitos lemmikki, tästäkin harrastusmahdollisuudesta!

Toivoo emäntäsi

(kirjoitus puhtaus&palvelu lehdestä)